torsdag 24 mars 2016

Ett minialbum till två tågtokiga små bröder

Idag bloggar jag igen på Instilas inspiratörssida: http://instila.se/info/inspirationssidan/

"Jaha du scrappar. Då har väl du gjort många fina album till dina barn?"
Nä tänk för att jag inte har det! Ork och tid har varit bristvara och jag har länge sagt att kort är ett lagom projekt. Det blir klart och blir inte liggande.

Men så fick jag syn på pappret med det lilla barnet som sprang och drog ett tåg efter sig och jag tänkte direkt på mina pojkar 2 och 5 år som älskar tåg och oftast springer. Och alla mina fina foton på dem... Jag måste göra ett album!

Eftersom jag ville få med så många foton dom möjligt och samtidigt utnyttja hela bilden på pappret tänkte jag att ett minialbum kanske kunde funka. Hittills har jag varit rätt avskräckt när jag tittat på olika tuturials med olika bindningar och vikningar som känns dom rena trollerikonsterna. Men så hittade jag en s.k. Waterfall-teknik som jag begrep mig på och som skulle passa för motivet med pojken. (Här är länken till instruktionen http://scrappinwithshalana.blogspot.se/2014/09/soc-back-to-school-waterfall-folio.html?m=1)

Jag var tvungen att anpassa storleken lite för att inte kapa av motivet. Vilket gjorde att de vikta marginalerna blev ganska smala. Insidan täckte jag med blå cardstock som jag sedan klädde med bl.a. två fickor. Till det använde jag ark nr två av bebismotivet.

Jag skar ut 8 bitar av ljusblått papper 12,5x12 cm och sedan 16 kvadratiska mönsterpapper 11,5x11,5 cm. Detta utgör själva albumsidorna. Sedan viker man en halv cm på det ljusblå. Det är den kanten som sedan limmas fast och bildar "vattenfallet". Det gick lättare än jag trodde!

Jag har gjort två stycken fickor på albumets insida, med tags där jag antingen kan klistra fler bilder eller skriva text. Det gick mycket fortare än jag trodde också! Ja det här är nog inte sista minialbumet med denna teknik. Och man kan ju oxå ge bort ett tomt album för någon att fylla.

Jag har valt ut bilder där bröderna leker och gör typ samma sak på varsin bild. Så ska de sitta parvis på varje uppslag. Det kommer bli jättefint!


Material från Instila:
Ljusblått m barn med tåg http://instila.se/papper/scrapbookingpapper/monstrade/papper-gullig-pojke-med-glitter/ (har använt 2 ark) Pappret finns även i rosa! 
Mörk blått m prick: 
http://instila.se/papper/scrapbookingpapper/monstrade/papper-fargglada-ugglor-med-glitter/
Ljusblått m svaga ränder och doodle-mönster 
http://instila.se/papper/scrapbookingpapper/monstrade/papper-slingrande-blommor-2/
Har även använt 2 ark av ett Basic Grey, RSVP Noise maker med bokstäver och siffror på ena sidan och turkost m prickar på andra. Instila har haft det tidigare i sitt sortiment. Men jag kanske köpte de sista?! :-D

Fötterna är en stämpel från YouDo:s bebisark. Har även använt stjärnan i vissa hörn. 
http://instila.se/stamplar-och-tillbehor/clearstamp-stampel-baby-20x10cm/

Till texten har jag använt Peel-off bokstäver från följande ark http://instila.se/peel-off-stickers/alfabeten-och-siffror/peel-off-alfabet-med-stora-bokstaver-8-mm/





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar