onsdag 28 september 2016

Ser du stjärnan i det ... Lila?

Hej,
Idag tänkte jag visa hur man kan använda Nellie Snellens dies för pop-up kort. När jag såg diesen tänkte jag att det skulle bli svårt och att jag var tvungen att mäta väldigt noggrant för att det skulle bli rätt. Men när jag väl kom igång var det väldigt intuitivt och enkelt att få till det. Jag har använt diesen för en pop-up för en sexkantig stjärna vilket jag gör tillsammans med ett set med stjärndies som matchar i form och storlek. Kortbasen är ungefär 16 cm bred och 14,5 cm hög. Genom att lägga stjärnan mitt på kortet var det lätt att placera ut pop-up diesen.

På motsvarande sätt kunde jag sedan se var den skulle läggas på motsatta sidan.


Eftersom vikningen gör att framsidan blir smalare får man korta kortets baksida efteråt. Den som arbetar genom att räkna och mäta kanske kan vika kortet "rätt" från början men jag tyckte det var lättare att korta av i efterhand.
Nu har du en kortbas redo att dekorera. Skär ut stjärnan som matchar i storlek och bestäm hur du vill klä de olika panelerna. 
Jag använde ett lila papper med småstjärnor. Min nya favoritbård Filling die, christmas border, från Nellie Snellen fick hänga med på varje panel. Jag stansade även ut en kantbård med den vågformade diesen oxå från Nellie Snellen, samt två mindre stjärnor.

På den stora stjärnan stämplade jag ordet "Noel" i svart stämpelfärg och strödde guldfärgat embossingpulver över.

Jag chalkade kanter i brunt med en stämpeldyna och duttade lite med guldfärg på panelerna för att förhöja lystern och skapa en mer exklusiv känsla. Jag fäste även ett guldfärgat sidenband på bården.  

Sist fäste jag blommor och glasdekos i ena hörnet.

Så här blev det färdiga kortet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar