torsdag 13 februari 2014

Mitt första försök på art journaling

Tänkte ge mig på formen art journaling. Satt och surfade runt på Pinterest och hittade massa inspiration men bl.a detta citat om formen:

"Art journaling is about having a visual conversation with yourself"

Jag tänkte att jag inte skulle känna mig mer bunden av formen än så. Mitt första försök är inte så mkt mixed media som jag sett att andra använder i formen. Jag tänker att lusten ska få styra och att jag får mejsla fram mitt eget uttryckssätt. 

För mig handlar det om att få utlopp för den kreativitet och skapandelusta jag har och få använda alla de material, verktyg och stämplar på ett lustfyllt sätt.

För att känna mig fri i formen bestämde jag mig även för att inte ha en bunden bok eller block från början utan att binda ihop alstrena i en egen skapad pärm så att jag kan jobba som här på akvarellpapper.

Nu till den första posten i journalen. Sömn är som småbarnsmamma en återkommande bristvara. När jag stod och sorterade mina stämplar fick jag syn på den söta lilla Draken från Whimsy som sov så skönt. Tänk att få sova så tänkte jag. Och så föddes det lilla projektet. 

Jag har visserligen inte sett så många Art journals som använt motivstämplar så men jag tänkte tillbaka på att den visuella konversationen skulle få vara den enda regeln och att det här just nu var det uttryckssätt jag kände för.

Först stämplade jag Draken och målade över med maskeringsvätska (art masking fluid). Sen målade jag över i vattenfärger som en tänkt solnedgång med en skogsdunge som fond. När det torkat gick jag loss med olika blomsterstämplar, ballongen, fågeln, klockan. Därefter tog jag bort maskeringen och målade Draken med promarkers. Då såg det ut så här:
Därefter började jag doodla och texta med en svart penna.

Slutligen använde jag ett par stämplar till. Masker med distresser och klippte ut texten "I need some" från ett anteckningsblock och körde bokstäverna sleep i cuttlebuggen från Näringslivsdelens rosa tidningssidor. Börssidorna. Sånt blir man ju sömning av tänkte jag! :-)

Här är det färdiga resultatet. Ja eller vem vet jag kanske är på och pillar lite med ngn detalj till. Kul var det i alla fall och en form jag kommer återkomma till.


4 kommentarer:

 1. Snygg sida, den skulle vara ursnygg som inramad tavla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta dröjsmålet med att svara! :-) tack, det gläder mig mycket att du tycker det. Vi får väl se vart den hamnar till slut! ;-)

   Radera
 2. Svar
  1. Du är ju såå snäll du! Tack!!! <3

   Radera