onsdag 18 december 2013

En hel julkortskalender

Jag hade tid och lust att göra ovanligt många julkort i år. Hemligheten var att jag började måla stämpelmotiven redan i somras. Dessutom hade jag satsat på flera fina dies. Tänkte att det kunde vara kul att visa upp och trevligt att ge följare på Facebook och Instagram en julhälsning om dagen i en julkortskalender. Här kommer den i repris  utan hälsningarna och med lite beskrivningar hur korten är gjorda:

Lucka nr 1:
En tassande Tilda från Magnolia har maskats tillsammans med en textstämpel med texten till "Midnatt råder". Hon är målad med Promarkers. Julgranskulan är en die från Marianne Design. Köpte spets på Slöjd-detaljer som var jättebra i kvalitet och prisvärd. Ska komma ihåg att köpa mer av den för den var verkligen användbar. Texten God Jul kommer från en die från Rox Stamps. Det kan ha varit det bästa köpet till julkorten....Hm, undantaget är möjligen min Spellbinders die Floral Ovals som jag använt på nästa kort.

Lucka 2:
Den här Magnolia-stämpeln med Edvin tillhör en av mina favoriter. Även den är målad med Promarkers. Förutom Floral Oval har jag använt Memory Box border-die "modern landscape"för att få till ett djup i bilden. Uppe till vänster bakom blomman sitter en snöflinga från Joy Craft dies. Lite pillig, men väl värd besväret. God jul-texten kommer från samma die som förra kortet; Rox Stamps.


Lucka 3:
Motivet från Kenny K heter Madison Avenue och är målad med Promarkers. Sedan har jag klippt ut henne och monterat på det randiga pappret i ovalen på Floral Oval. Vad glad jag är att jag i höst äntligen köpte Floral Oval. Paketen är också urklippta från ett papper. Bården i bakgrunden är en av mina favoriter från Magnolia Doo Hickey-dies.  Stjärnorna är dies från Nellie Snellen. Extra roligt pill var det att använda lite frantage för att få snöeffekten. Det känns som en riktigt härligt syndig hyllning till shoppingen detta kort!


Lucka 4:
Kan inte sluta tänka på Miley Cyrus video när jag ser denna stämpel. Fast Tilda är ju så mycket sötare! :-) Hon är målad med Promarkers och har använt frantage på. Ytan är dessutom chalkad med Distress Antique Linen. Grankvistarna är dies från Marianne Design och den lilla från Joy Craft. God Jul medaljongen köpte jag hos Rox Stamp. Det är roligt att inte bara använda traditionella julfärger i korten. Här är ett sådant exempel.

Lucka 5:
Den här drottninglika stämpeln från Beeswax har jag länge tänkt använda i ett snölandskao. Tillsammans med en stämpel från Slöjd-detaljer där landskapet är inbäddat i snö tycker jag äntligenstt den kom väl till pass. Snöflingor-diesen är båda från Joy-Craft. Har lagt på en härlig petroliumblå spets längst ner på snöflingebården. God Jul är utstansat i guldglittrigt papper. Det blev Gina kontraster ihop tycker jag.

Lucka 6:
Här har jag målat Magnolia-stämpeln med akvarellfärger och sedan lagt frantage runt ikring motivet. I övrigt är det ett ganska enkelt kort. Hittade ett pappersblock på Panduro som jag använt till detta och många andra motiv. I bakgrunden är det ett band med gles väv som jag just nu inte minns vad det heter. Tycker det skapade en fin snökänsla. Jag knöt även fast en liten bjällra i rosetten som en fin detalj. Köpta hos Rox Stamps. De vill jag nog ha till nästa år oxå!

Lucka 7:
Som ni ser återkommer en del LO:s med viss variation. Denna Magnolia målades med Promarkers redan förra julen. I år kom den till användning. 

Lucka 8:
Ängeln i motivet är faktiskt en stämpel. Minns inte tillverkaren. Det var en av mina första inköp på en mässa. På den tiden Symässan hade massa scrap- och stämpelutställare. Har använt blad från en Marianne Design die som liknar vingar lite. De andra små bladen bakom blommorna är en die från Joy Craft.

Lucka 9:
Det här är stämpel från ett clearstampset från Penny Black. Tycker de är så söta, men använder dem inte så ofta ändå. Denna brukar dock dyka upp bland julkortsmotiven. I hörnan är det en frostig die från Memory Box. Kvistarna vid blomman är en gammal Magnolia Doo Hickey. Bakom motivet är förstås en Spellbinders. Min favorit bland de runda.

Ett bonuskort på Anna-dagen:
Har många fina vänner som heter Anna, så den 9 dec fick det bli en extra hälsning. Jag tycker mycket om att göra små landskap, ja nästan som små berättelser ibland. Det ser ni på senare kort, men det här är början till ett. Det är en Whimsy Wee stämpel från förra årets julkollektion om jag inte tar fel. Hon är målad både med distress-markers och akvarell. Frantage även här. Löven är utstansat hos min pyssliga moster. Istapparna överst är rester från pappret när jag stansat en gräs-die. Jag har använt delar av en die från Marianne Design - en krans av murgröna. Kvisten och fågeln är från Memory Box dies. Bladen på grenarna är klippta från en Joy Craft die. Härligt med så mycket vita toner tycker jag. Kanske man drömmer extra mycket om snö i år...

Lucka 10:
På Nobeldagen tyckte jag det behövdes ett extra festligt kort! Eller kort, det här är en Manila-tag. Här en Magnolia ur förra årets kollektion tillsammans med en doily, snöflingebård och spets. Tycker "Keep calm"-stämpeln gjorde sig himla bra på den lilla tag:en som oxå är från Magnolia. Kul att göra en tag. Den gavs bort till en födelsedagspresent och inte som ett julkort, men det är ju en bra nyårshälsning eller hur?!

Lucka 11:
Edvin som stjärngossar är söt. Målad med distress-markers. Är mycket nöjd med färgen Weathered wood när man ska ha vita områden på vintern. På detta och flera andra kort har jag använt Memory Box die small pinwheel posie för att komplettera ( ok dryga ut 😜 ) de köpta blommorna. Ibland har jag satt en pärla eller en rhinestone i. Det syns tyvärr inte på detta kort.

Lucka 12:
Ofta har jag en särskild person i åtanke när jag gör kortet. Som detta, en vän hade nyligen kommit ut med en bok innan jul och jag ville även önska lycka till. Pojken är en stämpel från Crafty Secrets. Granarna, ljusen och boken är dies från Marianne Design. Järneksbladen är från Cheery Lynn - fast jag modifierat dem något. Hur den ser ut i original ser ni på nästa kort. Tycker det blev snyggt hur jag stämplade in text i boksidorna.

Lucka 13:
Den här stämpeln från Sarah Kay är ett lån från en kompis. Skulle gärna äga den dock. Här målad med distressmarkers. Här har jag även glossat "god jul" med 3D lack. Då ser det nästan ut som chipboard eller ngt annat material. 

Lucka 14:
Hörnen blev en sista detalj för att rama in det här kortet. De är från en die av Nellie Snellen. Den gröna girlanden är en die från Memory Box. Edvin-stämpeln är målad i akvarellfärger.

Lucka 15:
Det här blev ett av mina favoritkort för året. Ett ganska trist stjärnpapper sprayades med perfect Perels så att det blev alldeles guldskimrande. Sen har jag punchat och stansat ut snöflingor i olika storlekar i silver och guld. Frantage förstås. Tilda-stämpeln är målad i akvarell. Spets och bjällra fick dekorera tagen.

Lucka 16:
Har länge varit sugen på att köpa Magnolias lykt-die. Men då fick jag syn på denna från Memory Box och blev förtjust. Det här är också ett stämpel-lån som jag gärna skulle stämpla upp fler av. Den är så söt!

Lucka 17:
Här har jag byggt en scen av Sarah Kays stämpel och ett fönster från Memory Box. Barnen vid julgranen är från ett clearstamp-set från Reprint. I år köpte jag äntligen även staketet från Magnolia Doo Hickey Lovely Fence. Älskar det redan!! Gräset är en die från Joy Craft. Skylten en die från Marianne Design. Pappret i bakgrunden hade ganska distinkt mönster som jag tyckte stack ut för mycket så jag dabbade över lite med Distress Stain Picket Fence. 


Lucka 18:
Här är en söt stämpel från Whimsy Wee målad målad med akvarell. Renen är en die från Memory Box utstansad i brunt glitterpapper och jag har återigen använt blad från den runda dien med murgröna. Snöflingebården blev verkligen en favorit på slutet och dyker upp även här.

Lucka 19:
Den här stämpeln följde med förra årets jultidning av Magnolia. Jag såg min kompis nyss göra den i rosa på ett bebiskort. Det passade hur bra som helst! Men här har den jultema, målad både med akvareller och distress markers. Använder siluettstämpeln på pappret i bakgrunden för att skapa en berättelse i kortet denna gång. Den glesa väven blev mer användbar än jag först trodde och som ni ser går den igen på många av korten.

Lucka 20:
De här söta barnen under paraplyet är köpta på  Slöjd Detaljer. Den har en textstämpel som hör till; ovan molnen är himlen alltid blå. Denna gång är det dock en lyckönskning till ett par som just förlovat sig. Jag tycker stämpeln fungerar lika bra i snöväder som i regn med lite frantage. Ramen är en die från Nellie Snellen. Lyktan är en lånad die (Magnolia). Pappret är Graphic45. Nederst fäste jag en blå spets.

Lucka 21:
Här har jag använt en bomullsspets uppe och nere på kortet för att rama in det. Min kompis älskar rävar så när jag såg detta pappersblock på Panduro var det ett givet köp. Magnolian är målad i akvarell. Huset är en die från MemoryBox. I år var det som sagt extra härligt att bygga snölandskap eftersom det var den enda julesnö man fick.

Lucka 22:
Här har jag stämplat texten till Midnatt råder på pappret. Tycker den texten passar så bra just till denna Tilda-stämpel, som är målad med akvarellfärget.

Lucka 23:
Här har jag också stämplat på pappret texten " Ingenting fallet så stilla som julesnö". Stämpeln är från Sugar Nellie. Trädet och fågeln från Memory Box.

Lucka 24:
Tycker om hur det här kortet blev. Lite som ett fyrverkeri av blommor och snöflingor i vitt och rött. Har klippt en bladswirl från Cheery Lynn mitt itu och satt vid rosorna på varsin sida. Det här prickiga bandet var otroligt fint och väl använt i årets kollektion. Var köpte jag det? Sist men inte minst gillar jag hur texten Julefrid blev på tagen.

Jag hade väldigt kul i år med mina kort. Främst beroende på att jag kunde leka med så många olika dies. Hoppas ni hittat lite inspiration här. Och med det vill jag önska god kreativ fortsättning på pysselåret 2014!


4 kommentarer:

 1. Vilket jobb !!! Det ena vackrare än det andra!!! Så fina ideer på var och en. Vilken inspirstion. Bli sååå romigt att äntligen pyssla tillsammans, kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vad du är gullig! Tack! Ja, det ser jag oxå fram emot!! Kram!

   Radera
 2. Jättegullig kalender. Helt underbart att titta på

  SvaraRadera
 3. SÅ gulliga kort, tack för inspiration

  kram Johanna.

  SvaraRadera