måndag 27 februari 2017

En påskig låda att fylla med godsaker

Den här veckan när jag bloggar för Instila https://instila.se/info/inspirationssidan/ har jag altrat en chokladask. Nja jag har altrat locket. Botten (i lila) har jag faktiskt kopierat för att det skulle bli snyggast. Jag ritade av originalet och använde det som mall för att vika kopian.
Jag började med att färga in ett vitt papper med distress-ink och en mask. I mitten har jag stämplat och färglagt en Gorjuss-flicka.

Sedan skar jag även till kanter till asken och färgade in på samma sätt. Jag satte spets vid skarven.

Jag tänkte på blommor som dekoration och ville imitera vintergäck. Därför vände jag på blommorna så att avigsidan var uppåt och jag kunde forma kronbladen in mot mitten med hjälp av lite lim. Längst ner hade jag ett med rätsidan uppåt. 
Dessa och övriga dekorationer färgade jag in med Distress ink. 
Blad som jag klippt till och plattan där texten skulle vara, med mera färgade jag in helt eller delvis med gul akrylfärg. 



torsdag 16 februari 2017

Färga in med distresser, maska och embossa

Hej,
Idag tänkte jag visa hur man kan använda en färgad kortbas och vitt kartongblad och transformera det till ett kort med färg, form och struktur med några enkla steg.



1. Färga in pappret med distresser 
Jag älskar de små setten med mini-distresser och de runda Blending tool. 
2. Använd en siluett av en person och skär ut. Instila har inte just denna men flera andra som oxå skulle bli läckra att använda.
3.Använd en mask och spraya med Akrylspray över del av pappret
4. Använd en vit penna för att markera vissa av dropparna. Använd en art crayon för att färga in kanterna. 

5. Skapa struktur på siluetten genom att använda embossingfolder.
6. Färga det upphöjda med Art Crayon
7. Stämpla textstämplar på kortbasen, där hålet på siluetten hamnar och embossa i vitt.
8. Fäst ihop och dekorera med textplatta, washitejp och några små Peel-off-stjärnor
Det här är nästan ett av mina favorit sätt att jobba; att förvandla det vita pappret med hjälp av distresser. Därför är jag så glad att Instila nu har tagit in distresser i sortimentet. Just nu är jag även en sucker på textstämplar. Dessa blev jag förtjust i! Ja i det här kortet fick jag verkligen kombinera både favoritprodukter och tekniker. Skapligt kul helt enkelt!

Önskar er en inspirerad helg med mycket skapande! 
//Pyzzlot Karin

Produkter:
Siluette figur dies, exempel 1 som passar från Instila: https://instila.se/forbestallning/dies/ovriga-dies/its-a-mans-world-soccer-player-dies/
Exempel 2:https://instila.se/dies/ovriga-dies/maps-family-dies/











torsdag 2 februari 2017

Sagolika landskap med akryl och kritor

Hej,
Idag vill jag visa två mixed media kort som jag gjort. Missa inte att kolla Youtube klippet så ser ni hur kortet växer fram. https://youtu.be/nBmn6rP3yPA

Jag  har använt Nellie Snellens akrylfärger. Art spray akryl spray för mixed Media. Nellie Snellens helt perfekta lättjobbade strukturpasta. Masker, dies, stämplar, papper, peeloffs och sist men inte minst Art crayons, det motsvarar vad som brukar kallas gelatos. 



Jag trodde inte jag behövde sådana för jag har ju vattenlösliga kritor men efter att ha använt dem inser jag att det här är en produkt för sig. Den är lite mjukare än vanliga kritor. Den går att sudda ut med ett finger, fuktigt eller inte, babywipes eller såklart m pensel. Den lägger sig fint ovanpå strukturpasta. Ovanpå akryl. Den är oerhört cool att använda på en mask eftersom det blir ett tjockt härligt färgpigment på pappret. Måste ju ha många färger insåg jag och beställde fler. Oerhört kul att jobba med!
Jag har använt kritan för att skapa himlen. Jag har även färgat in stämpeln med krita och sprayat på med vatten. Och stämplat på himlen för fint mönster. 
Ovanpå strukturpastan. Och färgat in med fuktigt finger. 



Så här blev korten:


Kika in på Instilas inspirationsblogg för mer inspiration: https://instila.se/info/inspirationssidan/




onsdag 1 februari 2017

Kärlek, klet och kladd

Idag tänkte jag visa er en väldigt rolig transfer teknik som går att använda när du skapar en mixed media tavla. Det enda du egentligen behöver är akrylfärg och en utskrift av ett foto på ett vanligt vitt kopieringspapper.

Jag har använt en canvas-tavla som bas. På den har jag kluttat ut färg från röd, blå och svart akrylfärg. Sedan har jag tagit en  brayer att smeta ut färgen med. Man får jobba lite i omgångar för att inte allt ska blanda ihop sig till en färg, men känner man sig osäker så kan man ju lika gärna jobba med pensel.


När jag är nöjd tar jag mitt foto och placerar bilden på önskat ställe, med trycket nedåt mot färgen och ser till att den ligger tätt emot färgen utan luftbubblor. (Försök att inte få så mkt av akrylfärgen på baksidan av pappret som jag fick. Använde brayern för att platta till och fick upp för mycket färg på motivet då. Bättre är nog att bara stryka med fingret över motivet så blir det lättare i nästa steg.)
När färgen torkat (den här akrylfärgen torkar rätt fort och jag använde värmepistolen lite försiktigt för att skynda på det ytterligare), ta en liten skål med vatten bredvid dig, blöt fingret och börja försiktigt med cirkelrörelser blöta upp pappret på utskriften. Jobba dig fram successivt tills motivet framträder och allt vitt från pappret är borta och bara trycket är kvar i färgen. 
Så här såg mitt ut då (fast jag har blurrat maken efteråt då han inte ville synas på bloggen).
I det här läget kladdade jag på lite mer färg där jag tyckte det behövdes. Jag ville få det blå att framträda mer. Dessutom provade jag att spruta i lite blå färg i en sprayflaska och ha i lite vatten så har du plötsligt ett akrylspray i rätt nyans. 

I ena hörnet ville jag använda en mask tillsammans med strukturpasta. Det är buslätt. Lägg bara masken där du vill ha mönstret, håll den still och använd en spatel eller hård bred pensel för att breda ut pastan över området. Lyft försiktigt bort masken sedan och låt den torka. 
Vill du färga in med glitter ska du strö över det innan det torkat. Jag har använt både glitter och duttat på akrylfärg på hjärtmönstret när pastan torkat.
Där var min färgbas klar. Nu var det dags att börja jobba med dekoration. Jag har använd dies och papper, Peel-offs, och spets som jag färgat in i röd akrylfärg (vingarna till hjärtat). Det korrugerade svarta och röda pappret  adderar till strukturen på tavlan. Älskar att jobba med det. Jag har ramat in dels genom linjaldiesen och den ovala kring själva fotot. De tillhör samma set med dies.
I det sista steget har jag använt metaldekorationer, blommor och band men oxå skrivit för hand på svart papper citatet: "Love is patient, Love is kind" som jag tyckte passade med resten av motivet.
Här följer några detaljbilder:
Tavlan är en hyllning till maken inför alla hjärtans dag. I år har vi varit tillsammans i 20 (!!!) år.

Hoppas ni inspirerats lite att prova på mixed media. Det är verkligen roligt och inte så svårt som man kanske först tror.

Materiallista:
Akrylfärg på tub http://instila.se/mixed-media/mixed-media-paint-14-farger/
Korrugerat papper http://instila.se/papper/ovriga-papper/corrugated-paper-6x6tum-12p/
Peel-off bokstäver: 
http://instila.se/brollop-och-romantik/peel-off-alfabet-med-stora-bokstaver-8-mm/