fredag 19 augusti 2016

En bakgrundshistoria

Hej,
Idag när jag bloggar för Instila http://instila.se/info/inspirationssidan/ sätter jag fokus på några fina papperspaket och några bakgrundsstämplar som finns i butiken. Papperspaketen finns i rutigt, prickigt och enfärgat med strukturmönster. Varje paket innehåller flera färger i mönstret och arken är 10x30 cm. Det gör dem väldigt användbara dels för att stansa ut dies i olika former men oxå, som idag, som bakgrundspapper och ramar till kort som är rektangulära. Jag har gjort tre kort idag där jag använt papper från de olika paketen. På varje kort har jag även integrerat bakgrundsstämplarna från YouDos prisvärda stämpelark Background soft.

Kort nr 1
Här har jag använt det mörkblå av de prickiga papprena och satt en ram runt motivet av det enfärgade mörkblå strukturmönstrade pappret. Sen har jag i ljusblått stämplat med den swirliga bakgrundsstämpeln. Mina favoriter de puffiga stjärnorna får vara med. Och en ny favorit washi-tejpen med stjärnor. Det är hör och häpna första gången jag använder sånt på kort. Mkt kul!Kort nr 2
Här ville jag skapa ett nästan monokromt kort och använde det svart- och vitrutiga pappret. Även här har jag använt det mörkblå pappret med strukturmönster som ram. Ovanpå den innersta rutan har jag stämplat med den plump-mönstrade bakgrundsstämpeln. På det här kortet har jag rivit av en remsa av den randiga washi-tejpen ( som hänger ihop i ett paket m den stjärnmönstrade). Det går urbra att stämpla ovanpå washi-tejpen. Texten är från YouDos ark Till från. Kanterna är chalkade med svart stämpelfärg. Kort nr 3
Här har jag använt det röda pappret från det strukturmönstrade paketet  och matchat med rödmönstrade papper. Här har jag på vit cardstock stämplat med den tredje mönsterstämpeln en söt smårutig stämpel och ovanpå lagt på lite swirlar. Grattis stämpeln är från YouDos Baby-ark. Den har jag embossat i guld.  De swirliga guldhörnen m stjärnor är peel-off klistermärken. Så fina och sirliga och så snyggt med de röda stjärnorna! Det var roligt att använda stora tygblommor för en gångs skull och bygga upp under metallblomman.

Hoppas ni fått lite inspiration av något av korten och idéer kring bakgrundsstämplar, eller hur man kam använda washi och peel-offs till dekoration. Och glöm inte de användbara  papperspaketen!! De är så lätta att matcha både med varann och med andra papper!

Pyssla lugnt!!
// Pyzzlot Karin

Material som använts:
Papper:
Flerfärgat rutigt papper 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar