fredag 8 juli 2016

Kvitter kvitter

De senaste veckorna har ljudmiljön här hemma präglats av måsarna skri när de vakar över sina ungar som kutar omkring på marken innan de tar till vingarna.

Kanske omedvetet påverkade det valet av motiv till veckans blogginlägg för Instila (http://instila.se/info/inspirationssidan/)
även om jag tycker att den här lilla är sötare än en hiskelig måsmorsa. :-D

Instila har under våren fått in flera sk doodle stämplar från Leane Creatief som jag varit sugen på att prova. Den här typen av doodle-mönster är ju rätt trendigt just nu, i målarböcker, på textilier mm och jag hade en period i skolan när jag på föreläsningarna höll handen upptagen genom att fylla ut med mönster i blommor och annat så jag tänkte ta upp den tråden. Så här ser stämpeln ut odoodlad:Så här har jag fyllt i den:

Det var både lättare, roligare och gick snabbare än jag trodde. Jag kan verkligen rekommendera den här tekniken även för er som liksom jag fegar lite med att släppa lös pennan på "fri" hand på alstrena. Egentligen är det smartare att färglägga fågelns först och sedan doodla men jag använde Pan pastel så det gick bra ändå att göra det efteråt.

Jag tyckte de fina peel-off blommorna och bladen i velveteen var fina i färgen mot fågeln och gav dessutom en fin struktur och dimension åt alstret som jag vid det här laget bestämde mig för fick bli en liten tavla.

Jag valde ett ljust turkost papper till bakgrunden och dekorerade med spets och med blommor gjutna i papperslera.


Släpp lös pennan nu, stämpla och doodla mina vänner!

Vi hörs!

// Pyzzlot Karin

Material från Instila:
Peel off stickers, Blommor och blad i ljusblå velveteen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar