söndag 17 maj 2015

Mor lilla mor

Min mamma är en riktig trädgårdsentusiast och är särdeles förtjust om våren när Magnoliabuskarna blommar. Och jag gillar ju också Magnolia både i stämplar och blommor så valet av motiv till mitt morsdagskort kändes givet. 

Det är roligt att de gamla motiven av Magnolia fortfarande går att få tag på. Moas pyssel har denna "Tilda loves flowers" och många andra gamla godingar. https://moapyssel.se/sv/ovriga-magnolia-stamplar-/3107-magnolia-tilda-loves-flowers.html Jag har målat henne med distressmarkers. 


Även Joy crafts stjärnformade bård går att få tag på hos Moas pyssel, även om den var tillfälligt slut just nu när jag kollade. Cheery Lynn är märket på hörndiesen och på bannern m spets som sitter bakom motivet.

Formen som Tilda är i är Sissix Framelits Die set. Swirlstämplarna är clearstamps som jag har vunnit i den härliga FB-gruppen Kreativa Hobby Utmaningar. Detta kort var för övrigt veckans utmaning. Texten är från två YouDo ark. Det rosa pappret samt tagsen är Maja Design. Det vita med hjärtan har jag nog fått tag på lokalt i någon pappershandel.

onsdag 6 maj 2015

Kletig kladdig skapande dag full av pepp

Idag presenterar jag en tavla som jag gjort till Veckans utmaning i en Facebookgrupp som heter Kreativa Hobby Utmaningar. Temat är klet och kladd. Sista dagen är söndag så än finns det tid för fler att delta.

Jag har använt gesso och maskar, jobbat med pearls, glitterfärg och 3Dlack allt för att skapa struktur på pappret. Använt vanliga vattenfärger och pensel och kladdat lite på fri hand oxå. 


Stämpelmotiven är målade med Promarkers och sedan stompfat ut akvarellpennor. Även sprayat med perfect pearls, glitter och twinklings h2o färger för att skapa lyster på sina ställen.




Två kvällar tog den att göra. Extremt kul och befriande att ibland inte göra ett kort som behöver följa sin struktur utan något mer fritt. 


Det kändes vågat att använda så många olika färger men jag tyckte jag ville gå åt det naiva hållet för att skapa en känsla av gränslös barnteckningslycka. 



Jag avslutade med att stämpla texter på gammalt bokpapper och klippa ut i remsor. Stansade även ut några små fjärilar av Joy dies, dekorerade med några blommor och i färgade in thickers skrev Crea diem (skapa dagen) på tavlan. Jag gillar det budskapet inte bara för att det har med kreativitet att göra utan mer för att du med ditt förhållningssätt kan skapa din egen dag oavsett vad du råkar ut för, en egenmakt alltså. I solen står det som är viktigast; älska dig själv och andra så skapas en bra grogrund för utveckling. :-) både filosofiskt och barnsligt mao! Hoppas du gillar den! 





måndag 4 maj 2015

Till slut helt enkelt

Det här motivet har legat länge! Har varit sur på det! Har blängt på det! Hur kan en stämpel så söt vara så svår att få till???Tänkte kasta det. Men jag gillar inte att kasta... Så jag gav målningen en omgång till. Pill pill pill. Med vanliga akvarellfärger denna gång. Kommer inte ihåg om det var grundat med distressmarkers eller akvarell men nu fick jag iaf till det som jag ville. 

Och så kom jag på en enkel design. För jag tänkte att nu när jag äntligen blev klar med målningen kan det väl inte ligga och vänta på att jag blir klar med kortet. Blev jättenöjd med detta CAS-inspirerade kort. 

Det ska till en vän som är konvalescent ett tag och behöver lite pepp! 
Stämpeln är från Crafty Secrets. Hunden urklippt från ett papper. ( nu är jag på jakt efter en sådan stämpel - blev helt kär) Frimärke och text från Whimsy. Mina älskade moln är såklart med när allt stämmer. (Memory Box) Dem och mitt magnoliastaket är förmodligen mina mest använda dies. 

Vänner på livets stig och vänner att sitta i lusthus med

Sarah Kay är ett av mina favoritmärken på stämplar. När jag var liten fanns hennes bilder på brevpapper anteckningsblock, suddigum mm. Så blir lite nostalgisk när jag pysslar med dem. 
:-) Fast de är lite pilliga att måla måste jag erkänna.

Min vän älskar oxå Sarah Kay så valet blir givet till hennes födelsedag. Tycker om att jag köpte lusthuset, (Spellbinders).Lite stort och galet kanske men jag gillar kort med trädgårdstema ju och roligt att dekorera med blomstergirlander (Memory Box) Att sitta med en vän och dela intresset kring Scrap och kortmakeri, det är verkligen att vara i ett LUSThus!!
Textstämpeln är från Whimsy stamps. Egentligen en ticket men jag klippte lite i den. Just det. Sista gången ni ser dessa små fjärilar på mina kort. Pappret var inte ens tjockt men efter lååång och trogen tjänst gick den lilla rosa fjärilspunchen sönder. Buhuu! Tur att jag har en ersättning (se förra inläggets små fjärilar). 

Flaggan är ett kul köp. Magnolia dies är ju rätt dyra, men fyndade när en Scrapvän bytte hobby. (Hu så hemsk tanke - byta??!! :-0 )