torsdag 20 mars 2014

Vide liten sover på canvas

En kompis dotter älskar sedan hon var liten vaggsången "Sov du lilla videung".

Det här är ett projekt som legat ett år och mognat i tankarna och nu fick jag verkligt flow i det med papper, tillbehör och allt. Vad härligt sånt känns!

Hittade för ett tag sen för en billig penning 15x15 små canvas och tänkte att istället för ett kort, kan man ju göra en tavla.

Stämpeln kommer från Forma hantverk och motivet är målat med Distress Markers.


Ramen runt ikring är en die från Nellie Snellen som jag satt på 3D-kuddar.

Från Skaparlusten köpte jag på Scrap and Pearl-mässan två set med formar att gjuta i, sk Silicon Molds. Det lilla biet är därifrån. Den är sedan infärgad med Distress ink pad Brushed Cordoroy. Här syns även bikupe-masken som jag duttat gesso på och strösslat lite glitter i. På andra delar är den gjord med vanlig Distress ink pad i färgen Peacock feathers. 


Med i goodiebagen från mässan fanns den söta vita rosspetsen. Den passade utmärkt till detta projekt.

Jag ville att texten skulle vara som i en medaljong. Till detta använde jag Spellbinders Floral Oval och edgade kanten med Brushed Cordoroy och lite vit Gesso om vartannat. Sedan har jag lagt ett lager med Crackle gloss på.

Pappret är inköpt på Panduro. Hörnen är oxå Nellie Snellen, samma die-set. De är oxå cracklade.


Spetsen under rosorna är jättesöt tycker jag. Den kommer från Panduros Tilda sortiment. Fjädern är en die från Joy Craft. 

Pyntade även med rosor. Faktiskt med tanke på texten; "ros och hyacinter". :-)






tisdag 18 mars 2014

En molnig himmel är just nu min favorit

Va? Vad? Jo, på papper är moln en riktig höjdare. Jag älskar mina Memory Box moln och följaktligen älskar jag oxå den designen på Gummiapans nya papper. Moln på himmel i massor av nyanser. En gråblå dök upp i förra inlägget. Nu en mera vanligt himmelsblå i detta kort.

Jag har efter en lång tids paus återvänt till mina Penny Black stämplar och när en vän var för långt bort för en kram kändes denna sötnos användbar. Målad med distress markers.

Eftersom pappret och stämpeln är så söta i sig körde jag ännu ett "less is more"-kort med sparsam dekoration. Ramen är fäst på 3D-kuddar för att skapa djup i passpartoun.


(Jag ser nu att den är snett fotad. Ramen är förstås inte sned IRL)


måndag 17 mars 2014

Upptäcka nytt är det bästa jag vet!


Var på Scrap and Pearl i lördags och hade såååå mysigt och roligt. Största vinsten därifrån är massa goa nya pysselvänner. Förstås massa inspiration. Och, guess what, en del nya produkter.Pyssloholic  är samma sak som shopoholic! :-D

Satte mig för att göra ngt enkelt som kunde bli klart under mässdagen. (Var bara där på lördagen) Köpte en stämpel från Tiddly inks på Scrapfabriken. Har spanat på dem ett tag och blev så glad att de hade dem!

Köpte även nya färger i Distress Markers. Diana och Lillian har verkligen fått mig att hålla ut i min hatkärlek till dem. Har ju sett vad andra gjort men blivit rätt missnöjd själv. Hemligheten nr 1 skulle jag säga är riktigt bra saftigt akvarellpapper! Nu börjar det ta sig tycker jag. Tackar oxå särskilt för tipsen från Diana och Pia om färgval och teknik för ansiktet. Här har jag kört Tea dye, Tattered Rose i sagd ordning utifrån och in och sedan Worn lipstick till kinderna. (Kolla gärna Dianas blogg för tutorial: Http://dianascreativeadventures.blogspot.se )

Så kanske om du oxå kämpar med pennorna är detta ett budskap: Hang in there! :-)



Upptäckte även företaget Gummiapan som lanserade en underbar kollektion papper. De har hajat det där med olika nyanser av grått och att mönster och färgkombinera. Roligt roligt! 
(Ska fota inköpen av papprena och lägga ut här imorgon)


I det här kortet blev det bara ett papper och en rätt enkel och stilren layout. Molnen, diesen från Memory Box är satta på 3D-kuddar i olika höjd för att skapa perspektiv. Och TADA ett färdigt kort!

Kortet går till en vän som behöver akut pepp! 

Vår i februari

Hallå där go' bloggvänner!
Nu är det ju en bit in i mars. Så då passar det ju att göra klart ett februarialster eller vad säger ni?

Som tidigare postat fuskar jag lite inom art journaling och tolkar begreppet vitt. I februari blev jag så glad över solen och värmen att jag fick inspiration till detta alster.


Jag valde ganska dova färger pga att vårvintern ju är rätt färglös. Men lila är oxå färgen på ametist som är februaris månadssten. Ha! Det visste ni inte!

Jag skissade kvinnan på ett kollegieblock i blyerts och har sedan jobbat in lite färg med akvarellkritor och distresser. 

Sen fäste jag pappret på akvarellpapper. Sedan har jag maskat och stämplat om vartannat. Kladdat, spongat och grejat med gesso och stämplat på och målat med distresspennor. Haft kul helt enkelt. Tills jag blev.... typ bara GANSKA nöjd! :-) 

Det ska väl bli ett alster i mars oxå. Ett varje månad minst... Det vore ju en rätt kul årsbok att binda in. Här lite fler närbilder. 



För mig är det en utvecklande lek där jag prövar mina gränser för kladdigt, på fri hand, rörigt och lite operfekt. Jätteläskigt alltså! Ger mig själv en liten applåd för att jag vågar publicera. Men ni brukar ju vara så snälla! I bästa fall orkar någon vila ögonen på det en kort sekund och bli liiite inspirerad. Kanske. Eller inte. Det gör ni som ni vill liksom, jag fortsätter ändå mitt lilla träningsläger. :-)



söndag 9 mars 2014

We'll be friends until forever, just you wait and see

Mo Manning har designat den här söta stämpeln som får pryda kortet till bästa vännen. Har färglagt det med Distresspennor vilket jag fortfarande känner mig som en klåpare på men blir peppad av pysselvännerna Lia och Diana.


Stämpeln har en text till sig; "we'll be friends until forever, just you wait and see". Just nu kan jag absolut inte hitta den texten och nojjar över att jag råkade slänga den när jag klippte ut motivet från gummiarket. Ibland e jag lite förvirrad. Hursomhelst är det ibland att "kill your darlings". Tycker texten på tekannan blev hur bra som helst. Tekannan är en die från Joy Craft. Texten från arket Sweet Kids från Crafty Secrets clear stamps.


Såg någon på nätet som hängt ut tags från en tekanna och liftade förstås den söta idén.

Sen var det bara pynta kvar.
😊

Så här blev det färdiga kortet:

Älskar min vän. Hoppas hon älskar kortet!




torsdag 6 mars 2014

Oh you are a darling doll!

Min systerdotter fyller år och börjar ju bli en liten tidig tonåring så pluttenuttkorten börjar kännas passé. 

Här har jag använt en Prima Mixed Media Doll målad lite sketchartat med Distresspennor. Klänningen är stämplad på papper och påklistrad, liksom hårbandet. Har accentuerat skuggorna i klänningen med distresspenna efteråt. Jag hart gjort ett halsband med hjälp av pearlmaker och en bling.

Det lila "hänget" med nyckeln och kronan är oxå en stämpel från Prima Marketing liksom texterna. Kanterna är förstås färgade med distresser.

Floral oval från Spellbinders är här använd som en doily.


Fjädrarna är från Joy Craft och kan vara årets bästa die-inköp! Love them!!Ett organzaband håller kortet stängt. Vid rosetten har jag dekorerat med en knapp. En rosett "håller ihop" fjädrarna och en charm dinglar där.


Kortet är vikt så att det får plats en chokladkaka i. :-)